Voor een succesvolle aanpak van uw rug- of nekklachten.

Informatie RECK

ONZE BENADERING OP RUG- EN NEKKLACHTEN
Onze benadering is gebaseerd op een combinatie van jarenlange ervaring op het gebied van rug- en nekklachten, en een jaarlijkse update van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

Bij de intake zullen wij uw rug- of nekklachten beoordelen en een persoonlijke aanpak samenstellen. Het RECK heeft een aantal “state-of-the-art” behandelprotocollen samengesteld waar we uit kunnen kiezen bij het behandelen van uw klachten.

Bij de praktijken die aangesloten zijn bij het RECK kan u ervan uitgaan dat er zeer goed en specialistisch opgeleide manueeltherapeuten en fysiotherapeuten werkzaam zijn die afhankelijk van uw soort rug- of nekpijn ingeschakeld kunnen worden. Daarnaast is het bij deze praktijken zo dat de best mogelijke randvoorwaarden aanwezig zijn om uw klachten goed te behandelen, denk hierbij aan apparatuur en ruimten om te gebruiken voor uw herstel.

HOE ZIET DE BEHANDELING ER UIT
De behandeling begint met een intake waar de manueeltherapeut gespecialiseerd in rug- en nekpijn uw klacht zal beoordelen. Afhankelijk van uw soort rug- of nekpijn zullen wij een behandeling voorstellen. 
De eerste fase van behandelen zal bestaan uit het verminderen van pijn, stijfheid en beperkingen. Tevens zullen wij u zoveel mogelijk informeren over de rug- of nekpijn en hoe u het herstel zoveel mogelijk positief kan beïnvloeden. 

Wanneer nodig kunnen wij vervolgens gebruik maken van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het toepassen van oefentherapie om de rug of nek zoveel mogelijke aan te sterken zodat u zo snel mogelijk weer goed uw activiteiten kan hervatten.

Uiteindelijk willen wij u zelf redzaam maken en zoveel mogelijk informeren om ervoor te zorgen dat de klacht niet in een later stadium terug komt.

Wij zullen altijd contact houden met uw huisarts en gedurende het traject kunnen wij wanneer nodig in ons netwerk gebruik maken van een multidisciplinair team. Denk hierbij aan specialisten die middels röntgen, MRI of echo verder onderzoek doen naar de klachten en diëtisten, ergotherapeuten en pijnspecialisten die helpen om de klacht zoveel mogelijk positief te beïnvloeden.